Zöldhulladék konténer

Zöldhulladék konténer

Zöldhulladék konténer

Zöldhulladék konténer elszállítási díjak igen magasak Budapesten és Pest megyében. Átlagosan bruttó 5200 – 5900 ft/m3 áron szállítanak a konténeres cégek, de ettől vannak még drágábbak is.

Miért hátrányos a zöldhulladék konténer rendelése?

Sok esetben az ügyfelek rosszul határozzák meg a zöldhulladék mennyiségét, legtöbbször alul becsülik. Ez valamilyen szinten érthető is, nem mindennapos ez életükben a zöldhulladék halom becslése. A konténer rendelésnél előre fixen ki kell fizetni a megrendelt 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12 m3-es konténer díját, akkor is ha kevesebbet rakunk bele, ezt a képünk nagyon jól szemlélteti. Kb. 1 m3-t feleslegesen fizetünk ki. Meg kell említeni azt is, ha több hulladékunk keletkezett, mint amit kalkuláltunk, rendelhetünk egy másik konténert, ami így már többszörösen megdrágítja a zöldhulladék elszállítását. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy nekünk kell a konténert megpakolnunk vagy fizetünk valakinek érte. Mivel nem vagyunk gyakorlott rakodók, feltételezhetően nem tudunk akkora mennyiséget bele tenni a konténerbe, mint aki ezzel foglalkozik nap mint nap. Ezért valószínűleg a kisteherautós zöldhulladék elszállítás lehetőséget fogjuk választani. Sokan nem is tudják, hogy közterületen lerakott zöldhulladék konténer után területfoglalási engedélyt kell igényelni. Amennyiben ezt elmulasztja számítson rá, hogy a közterület felügyelet kollégái megbírságolják. Amire érdemes még oda figyelni az az, hogy minél előbb töltsük meg a konténert, nehogy más tegye ezt meg helyettünk valamint nehogy más típusú hulladékot is elhelyezzenek benne, mert a szállító magasabb áron fogja elszállítani.

A konténeres szállítás és teherautós szállítás során a hulladék birtokosának meg kell győződnie arról, hogy a szállító rendelkezik-e hulladék gyűjtési és szállítási engedéllyel. Minden szállító járművön kötelezően ott kell lennie az érvényes engedély másolatának. Mindkét felet milliós nagyságrendű bírsággal bűntettheti a környezetvédelmi hatóság. Erre számos példát lehet olvasni weboldalukon is. Gondolná, hogy egy önkormányzatot is simán megbírságoltak azért, mert olyannak adta át a településen keletkezett zöldhulladékot, aki nem rendelkezett engedéllyel? Ez valós esemény, a bírság első fokon 44.000.000.- ft volt, további vizsgálatok és felebezések hatására mérsékelték 4.000.000.- ft-ra.  Mérlegeljen, hogy megéri-e kockáztatni!

Döntsön Ön, hogy mit választ. Zöldhulladék konténer vagy kisteherautós zöldhulladék szállítás. Engedély nélküli vállalkozás bírság lehetőségével vagy engedéllyel rendelkező hulladékszállító vállalkozás. A döntés az Ön kezében van!

Zöldhulladék konténer
5 (100%) 16 szavazat